​Ring til os på: +45 21 70 53 64

(træffes bedst om aftenen) 

Tibetansk Spaniel, eller Tibben som den kaldes i Tibbekredse​

Tibbens oprindelse.

DenTibetansk spaniel har eksisteret i århundrede måske årtusinder i Tibet. Den er en tempelhund i lighed med Lhasa Apso, Tibetansk Terrier og Shih Tsu. Hvem som var den oprindelige tempelhund hersker er der fortsat stor uenighed om.

Tibetansk spaniel er slet ikke en spaniel, det er bare et navn som blev sat på den da den gjorde sin entré i England med hjemvendte missionær i begyndelsen av 1900~årene. Forskellige raser med betegnelsen "tempelhunde" blev eksporteret til Europa. De blev navngivet efter hvilke andre raser de lignede "mest ". Der for har de i dag navnet Tibetansk SPANIEL. eller Jemtse Apso på tibetansk.

Hvad blev hunden så brugt til og hvordan er den at leve med?

Tibben som vagt/selskab og hygge bamse.

Den tibetanske spanielen levede for det meste i klostrene i Tibet. Det er en lille hund på mellem ca. 5 til 7 kg. Den er og var en god vagthund som i sin tid sad på klostermurerne og advarede munke og de store mastiffer om fremmede som nærmede sig. Endvidere blev den brugt som selskabs hund og varmedunk i sengene for munkene. Der er en historie om at de blev brugt til at drive bønnehjulene i kosterne, men om dette er sandt vides ikke.​​

Hundene havde også en religiøs/mytologisk symbolværdi. Den skulle "jage onde ånder væk" og det symboliseret ved deres løve udseende som er mest synlig på hanhundene. Til at begynde med havde racen ingen stor bevågenhed i Europa, men er i dag vel etableret specielt i vores skandinaviske nabolande. Racen var en årgang Finlands mest populære hunderace.

Den er en super familiehund lille og handy, kan sagtnes følge med på også lange gåture, men den kræves ikke et maraton løb om dagen for at den skal trives.

Pelsplejen er nem, den skal børstes godt en gang om ugen og skal hverken trimmes eller klippes.

Hunden er kvik intelligent og visse kan være meget egenrådige, så absolut lydighed på sekundet skal man ikke forvente.

Da de springer næsten lige så godt som katte, kræves der en godt indhegnet have i bymæssig bebyggelse

Den eneste dårlige egenskab ved denne hund er at en som regel ikke er nok med en... man skal lige have en til og så en til.​